Roberto’s House


Few things are as little dubious as taste. No matter how controversial colours are, the issue of flavours is still more. Anyway, one thing is taste (each one has their own), another thing is the excellence in cooking (not everyone has the gift). You will all agree with me that not all of the Madrid stews are the same, so there are better and worse stews.

To get to the point, precisely, the best Paella Valenciana you can eat in Valencia can be tasted in two places, one of which is Casa Roberto. There may be objections to such a categorical statement but undoubtedly they will all be weak or uncertain (or based on poorly trained tastes). Purists have no room in my logic. And tradition has nothing to do with purism no matter how much you wanted it to; tradition must always be a flashpoint. Neither of these two excellent restaurants makes the orthodox paella, but who cares if they are the best.

All kinds of rice are cooked and all all of them with that sensitivity which masterfully combines tradition and creativity, but the Paella Valenciana where Casa Roberto gets closer to the sublime. Many chefs make good paella in Valencia but only the Roberts (father and son) have been able to generate such a perfect and addictive taste. And with exquisite customer care led by the tireless Maria del Mar and Mª Carmen (daughter and wife of Robert). Whoever has come to Valencia and has not tasted Paella Valenciana at Casa Roberto has not really been to Valencia.

Street: C/ Maestro Gozalbo, 19
Owner: Mª del Mar y David.
Telephone: +34 96 395 13 61
Mail: -

Casa Roberto


Pocas cosas son tan poco discutibles como el gusto. Dicen de los colores pero asunto más controvertido es el de los sabores. De todas formas, una cosa es el gusto (que cada uno tiene el suyo propio) y otra la excelencia en el cocinar (que no todo el mundo posee). Todos estarán de acuerdo conmigo en que no todos los cocidos madrileños son iguales y que por lo tanto los hay mejores y peores.

Pues por ir al grano, nunca mejor dicho, la mejor Paella Valenciana que se puede tomar en valencia puede degustarse en dos sitios y uno de ellos es Casa Roberto. Podrán ponérseme objeciones a tan categórica afirmación pero seguro que serán todas ellas débiles o blandengues (o basadas en gustos poco formados). Los puristas no tienen cabida en mi lógica. Y la tradición nada tiene que ver con el purismo por mucho que se quiera; la tradición debe ser siempre un punto de ignición. Ninguno de esos dos excelente restaurantes hace la paella ortodoxamente, pero qué más da si son las mejores.

En Casa Roberto se hace todo tipo de arroces y todos cocinados con ese mismo punto que combina con maestría y sensibilidad la tradición y la creatividad, pero es en la Paella Valenciana donde Casa Roberto consigue acercarnos a lo sublime. Muchos cocineros hacen buenas paellas en Valencia pero sólo los Robertos (padre e hijo) han sido capaces generar un sabor tan perfecto y por ello tan adictivo. Y con un exquisito trato al cliente dirigido por las infatigables Mª del Mar y Mª Cármen (hija y mujer de Roberto). Quien haya venido a Valencia y no haya degustado una Paella Valenciana en Casa Roberto es que no ha estado verdaderamente en Valencia.

Calle: C/ Maestro Gozalbo, 19
Propietario: Mª del Mar y David
Teléfono: +34 96 395 13 61
Mail: -






No hay comentarios:

Publicar un comentario