Sabors



Dining at Sabors

It is often said that "dinners should be light". And I think so ... but I wouldn’t always recommend so. Especially when in addition to being away from home you are all day dancing and burning calories, or when you want to have “something” without falling asleep.

Thus, if a visitor from Valencia wants to have dinner and try good food at such low prices that even an Erasmus student could afford they must go to Sabors, if possible forgetting about the menu. Menus are thought for midday dinners and for Michelin recommended Restaurants where you pay also to have a waiter putting you under pressure to finish your wine at their own pace. I wouldn’t recommend asking for an evening menu at Sabors. However, it may also be special.

Bold Victor tries it out alone to manage all the business but the gods have not given him the grace for decorative aspects; However, he has a gift for the matters of the palate. Or maybe it was not just the gods, perhaps his father had something to do with the creative spirit that flourished precisely because of the absence of the same father. Having dinner at Sabors is a must , as it is ordering a Fidefoie, which is the fideuá (thin noodles) with asparagus, made in a paella and with the thickness given by two noodles; or sticky rice with duck and mushrooms, excellent spoon dish for extremely wet winter nights in Valencia. For a start I would order either a raff tomatoes carpaccio in anchovy vinaigrette ask or basil strudel (bold dish not fit for warm people). A third option as main dish would be the amazing ox cheek in red wine, which contains a mellow that gets the taste and demands to be savored at a similar Ballads of Chet Baker pace.

Street: C/ Cadiz, 72 (Ruzafa, Valencia)
Owner: Víctor
Telephone: +34 96 373 52 90
Mail: nousabors@gmail.com


Sabors


Cena en Sabors

Suele decirse que "las cenas deben ser suaves". Y yo me lo creo... pero no siempre lo recomiendo. Sobre todo cuando además de estar lejos de casa se está todo el día danzando y quemando calorías. O cuando uno quiere beber "algo" sin caer redondo a las primeras de cambio.

Así pues: si un visitante de Valencia quiere probar buena cocina a precios que podría soportar hasta un estudiante de Erasmus y quiere cenar/cenar tiene que hacerlo en Sabors, y a ser posible olvidándose del menú. Los menús son para las comidas de mediodía y para los restaurantes con michelines donde uno paga, además, el que un camarero te presione para que bebas vino a su ritmo. En Sabors no recomendaría yo pedirse un menú nocturno. Aunque sin duda pueda tener su gracia.

El intrépido Víctor intenta llevar él solo todo el negocio pero los dioses no le han otorgado la gracia en aspectos decorativos; sin embargo sí se la han otorgado para los asuntos del paladar. O a lo mejor no fueron sólo los dioses, quizá también su padre tuviera algo que ver en ese espíritu creativo que floreció, precisamente, ante la falta del mismo padre. Hay que cenar -o comer- en Sabors y hay que pedirse una Fidefoie, que es la fideuá (fideo fino) con trigueros, hecha en paella y con el grosor que da la suma de dos fideos; o el arroz meloso de pato y setas, un excelente plato de cuchara para las noches extremadamente húmedas de la Valencia invernal. De entrantes pediría o un carpaccio de tomate raff con vinagreta de anchoas o un milhojas de albahaca (un plato valiente no apto para gente tibia). Una tercera opción de plato principal sería la sorprendente Carrillera de buey al vino tinto, que contiene una melosidad que se coge al paladar y que exige ser saboreada a un ritmo similar al de las baladas de Chet Baker.

Calle: C/ Cadiz, 74 (Ruzafa, Valencia)
Propietario: Víctor
Teléfono: +34 96 373 52 90
Mail: nousabors@gmail.com

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